Hozzávalók:
tészta (bármilyen)
padlizsán (kockázva)
vöröshagyma (apróra vágva)
cukkini (kockázva)
kolbász (karikákra vágva)
fokhagyma (összezúzva)
kis üveg paradicsompüré
Fűszerek ízlés szerint: só, bors, rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, petrezselyem.
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát a kockára vágott padlizsánnal serpenyőbe teszem, sózom, borsozom.Addig sütöm, míg a padlizsán meg nem fonnyad és el nem kezd pirulni. Ha kész, botmixerrel - vagy bármilyen más robotgéppel, ami erre alkalmas - péppé zúzom. Ízlés szerint hozzáadom a fűszereket és összekeverem. Közben a kolbászt elkezdem pirítani, majd hozzáadom a kockára vágott cukkinit és a zúzott fokhagymát. A cukkininek a kolbásztól és a sütéstől szép aranybarna színe lesz. Ha megsültek, hozzáadjuk a péppé zúzott padlizsánt és a paradicsompürét. A tésztát sós vízben kifőzöm, leszűröm, tálba teszem... és tálalásra kész az étek. Ízlés szerint, aki szeretne, sajtot is reszelhet a tetejére.
Mindenkinek ízlett! :D
VálaszTörlés