2011. július 9., szombat

Lencsés-borsmártásos tészta

Hozzávalók
125g száraz vörös lencse
1 ek. olívaolaj
2 fej vöröshagyma - apróra vágva
2 kisebb piros húsú paprika - kicsumázva, felaprítva
4 nagy fej gomba - megtisztítva, felszeletelve
3 nagy paradicsom - meghámozva, feldarabolva
1 gerezd fokhagyma - zúzva
2 ek. paradicsompüré
bazsalikom
oregánó
bors
csipetnyi cukor
250ml víz
250g durum tészta (orsótészta vagy penne)
reszelt parmezán a tálaláshoz

Elkészítés
A lencsét forrástól számított 15 percig főzzük, majd öntsük le róla a vizet.
Teflonedényben forrósítsuk fel az olajat, és 10 percig pirítsuk a hagymát és a paprikát. Adjuk hozzá a lencsét, gombát, fokhagymát, fűszereket, paradicsomot, paradicsompürét, a cukrot és a borsot. Forraljuk fel, majd kis lángon, fedő nélkül 15-20 percig főzzük.
Közben a tésztát megfőzzük.
Díszítsük friss bazsalikomlevéllel, és szórjunk rá reszelt parmezánt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése