2011. március 9., szerda

Rácos hús

Hozzávalók:
1kg burgonya
30 dkg zöldpaprika
30 dkg paradicsom
2 fej vöröshagyma
8 szelet sertéstarja
2 dl tejföl
1 kiskanál olaj

késhegynyi pirospaprika

Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, és kiolajozott, mély tűzálló tálba terítve, rétegenként megsózzuk. Tetejére karikára vágva fektetjük a kicsumázott zöldpaprikát, a paradicsomot és a hagymát. Az egészet befedjük az alaposan kivert, megsózott hússzeletekkel. A sütőben kb. egy óra hosszat sütjük, félidőben megfordítva a hússzeleteket, hogy mindkét felük egyenletesen puhuljon. A fordításnál nem árt, ha a tetejére kerül néhány hagymakarika is. Tálalás előtt 10 perccel leöntjük a paprikával ízesített tejföllel, és a sütőbe visszatolva, még egyszer átsütjük.

Megjegyzés: A recept Horváth Ilona Ízletes fogások című szakácskönyvéből való.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése