Nagyon finom, gyorsan és könnyen elkészíthető. A túró miatt sajna nem túl olcsó. Az alábbi mennyiségből nekem 14 darab gombóc lett, így csinálnom kellett még egy adagot.
Hozzávalók:
A gombóchoz:
40 dkg túró
3 tojás
1 ek. porcukor
2 ek. búzadara
2 ek. zsemlemorzsa
Morzsához:
2-3 ek. olaj
kb. 3 ek. zsemlemorzsa
Az öntethez:
5 dkg vaj
3 ek. tejföl
1 ek. porcukor
1 csapott kiskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
A túrót át kell törni a tojások sárgájával, a porcukorral, a darával és a zsemlemorzsával. Jól összedolgozzuk, majd beleforgatjuk a fehérjék felvert habját.
Vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából, és lobogó, enyhén sós vízben 5-6 percig főzzük.
A zsemlemorzsát olajon megpirítjuk, s a lecsepegtetett gombócokat megforgatjuk benne.
Az öntet elkészítése:
Az olvasztott vajat, a tejfölt, a porcukrot és a fahéjat jól összekeverjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése