2011. április 13., szerda

Túrógombóc fahéjas öntettel

 Nagyon finom, gyorsan és könnyen elkészíthető. A túró miatt sajna nem túl olcsó. Az alábbi mennyiségből nekem 14 darab gombóc lett, így csinálnom kellett még egy adagot.

Hozzávalók:
 A gombóchoz:
  40 dkg túró
  3 tojás
  1 ek. porcukor
  2 ek. búzadara
  2 ek. zsemlemorzsa
 Morzsához:
  2-3 ek. olaj
  kb. 3 ek. zsemlemorzsa
 Az öntethez:
  5 dkg vaj
  3 ek. tejföl
  1 ek. porcukor
  1 csapott kiskanál őrölt fahéj

Elkészítés:
A túrót át kell törni a tojások sárgájával, a porcukorral, a darával és a zsemlemorzsával. Jól összedolgozzuk, majd beleforgatjuk a fehérjék felvert habját.
Vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából, és lobogó, enyhén sós vízben 5-6 percig főzzük.
A zsemlemorzsát olajon megpirítjuk, s a lecsepegtetett gombócokat megforgatjuk benne.
Az öntet elkészítése:
Az olvasztott vajat, a tejfölt, a porcukrot és a fahéjat jól összekeverjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése