2011. április 11., hétfő

Borsós nokedli

Ha azt mondom, hogy borsópörkölt nokedlivel, biztos mindenki el tudná készíteni. Ugyanis, ez az. Nagyon finom és laktató étel. Egészen addig nem is hallottam róla, míg páromat nem ismertem. Neki ez az egyik kedvenc étele. Gyorsan és könnyen elkészíthető. 

Hozzávalók:
   
A borsópörkölthöz:
        borsó
        vöröshagyma
        olaj
        só
        bors
        paprika
        víz

Nokedlihez:
       liszt
       tojás
       só
       víz

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megfonnyasztom. Belerakom a borsót, majd megsózom és megszórom borssal. Megszórom pirospaprikával, jól összekeverem, majd lassan adagolok hozzá vizet. Kb. annyit, hogy ellepje a borsót.
Közben a lisztből, a tojásból és a vízből szilárd, de nyúlós állagú tésztát készítek. Természetesen ne felejtsük ki belőle a sót. Lobogó vízbe nokedli szaggatóval beleszaggatom.
Ha kész a nokedli és már a borsó is megpuhult, a kettőt összekeverem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése