2011. március 9., szerda

Kakaós muffin

Hozzávalók:
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
1/2 csomag sütőpor vagy kb. 0,5 kávéskanál szódabikarbóna
1,5 evőkanál kakaópor - 20-22%-os kakaóvaj tartalmúból; a 10-12%-os kakaóvaj tartalmúból kb. 3-4 evőkanál
2 db tojás
15 dkg olvasztott margarin
10 dkg gyümölcscukor (fruktóz)

Elkészítés:
Összekeverem a tojást a gyümölcscukorral és a vajjal, majd lassan adagolom hozzá a lisztet, a sütőport és a kakaóport.
A fruktóz miatt - mivel gyorsan megbarnul sütés közben -  én 150 °C-on sütöttem kb. 25 percig.

Megjegyzés: Cukorbetegek és fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják.
Az eredeti receptet a "Reform zsengék" blogról vettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése