2011. március 9., szerda

Rakott kel

Hozzávalók:
1 fej kelkáposzta
12 dkg rizs (én zacskósat szoktam, mert annyi pont elég és hamar megvan)
30 dkg darálthús
fél fej hagyma
2 dl tejföl

bors
pirospaprika
delikát

Elkészítés:
A kelkáposztát levelenként szétszedem, megmosom, és egy kis delikáttal ízesítve felteszem főni. Nem kell sok, kb 8-10 perc. A rizst sós vízbe felteszem főni. A vöröshagymát meghámozom, apróra vágom, majd forró olajban üvegesre párolom. Hozzáadom a húst, és addig dinsztelem, míg ki nem fehéredik. Közben sóval és borssal ízesítem. Zsírjára sütöm, hogy szaftos legyen. Ekkor megszóróm pirospaprikával, s ha szükséges, teszek rá egy kis vizet. Ha minden elkészült, tepsibe a következőképpen rétegezem: kelkáposzta, rizs, darált hús, kelkáposzta. A tetejére ráöntöm a tejfölt és sütőbe teszem. Én kb. egy órát szoktam sütni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése